Menubuhkan pejabat rumah - inilah kerja yang berkesan dan kerja rangkaian digital

Menubuhkan pejabat rumah – inilah kerja yang berkesan dan kerja rangkaian digital

Internet menjadikan kehidupan selesa dalam pelbagai cara. Ini juga bermakna bahawa rangkaian boleh membuat kerja di pejabat di rumah sendiri jauh lebih mudah daripada sebelumnya. Anda boleh berkomunikasi dengan rakan sekerja dan rakan kongsi perniagaan secara langsung melalui sembang, menghadiri mesyuarat secara langsung melalui telefoni video, dan berkongsi fail dengan orang lain dalam awan dalam satu klik. Akibatnya, tidak perlu lagi berada di pejabat, seperti dahulu, dan sebaliknya anda boleh bekerja dengan selesa dari rumah. Ini amat berguna untuk ibu dan bapa, tetapi juga untuk syarikat yang boleh melakukan tanpa premis perniagaan yang besar dengan bekerja di rumah. Walau bagaimanapun, untuk dapat bekerja secara optimum dan cekap di pejabat rumah memerlukan peralatan tertentu.

Apa yang kelihatan seperti kemudahan yang sesuai?

rumah-pejabat set-oren-elemen-untuk-lebih-kreativiti

Tidak kira sama ada bilik yang berasingan atau hanya ruang khusus di ruang tamu yang tersedia untuk pejabat di rumah anda sendiri, adalah penting untuk mempunyai suasana yang menyenangkan. Hal ini terutama disebabkan oleh perabot, yang sebaiknya disimpan dalam warna-warna cerah dan berkualiti tinggi. Tiada siapa yang suka bekerja di meja yang goyah. Warna-warna dinding dan permaidani juga memastikan suasana kerja yang positif. Sebagai contoh, hijau adalah baik untuk pejabat rumah kerana ia mempunyai kesan menenangkan tanpa membuat anda penat. Jeruk dan ungu juga disyorkan kerana mereka menyediakan kekuatan dan vitalisasi atau mempromosikan kekuatan tekad dan kreativiti. Dalam konteks ini, pencahayaan yang sesuai mesti dinyatakan, yang juga boleh membantu melawan keletihan dan dengan itu memastikan kerja yang cekap. Untuk menjimatkan tenaga elektrik pada hari yang cerah, anda dinasihatkan untuk menyediakan meja di dekat tingkap. Penambahan yang sesuai untuk siang hari adalah lampu loket, yang memberikan cahaya langsung dari atas di atas tempat kerja. Malah lampu lantai menjadikan ini mungkin dan juga boleh diubah secara individu jika ia mempunyai lengan ringan laras.
Di samping itu, kedudukan tempat duduk yang mesra memainkan peranan penting untuk kesejahteraan, yang dicapai oleh meja laras ketinggian dan kerusi pejabat yang serupa. Ini juga perlu berputar dan boleh ditukar.

Apa yang perlu untuk pejabat rumah?

menarik-idea-rumah-pejabat ditubuhkan

Selain dari tempat kerja, kerja yang cekap memerlukan peralatan pejabat tertentu, yang terutama termasuk komputer. Adalah praktikal untuk memilih buku nota, kerana ini juga boleh dengan mudah dibawa ke pelantikan pelanggan atau perjalanan perniagaan. Juga penting ialah penghala Internet, yang merupakan prasyarat penting untuk rangkaian dengan pelanggan, rakan sekerja dan rakan kongsi perniagaan, serta pencetak. Ia masuk akal untuk memilih peranti pelbagai fungsi, faks, mesin fotokopi, pengimbas dan pencetak dalam satu. Di satu pihak ini menjimatkan kos berbanding pembelian tunggal dan sebaliknya ia menjimatkan ruang kerana hanya satu peranti yang perlu berada di pejabat rumah. Di samping itu, dicadangkan agar pencetak menjadi Wi-Fi yang mampu supaya pengguna dapat mengaksesnya secara wayarles dengan pelbagai peranti seperti notebook, tablet dan telefon pintar.
Pilihan lain ialah pencetak yang menyokong Cetakan Awan Google. Ini adalah perkhidmatan yang berfungsi serupa dengan AirPrint Apple. Walau bagaimanapun, untuk perkhidmatan Google, pencetak dan peranti dari mana tugas cetak dihantar tidak perlu berada pada rangkaian yang sama. Sebaliknya, fail dihantar melalui web. Ini membolehkan pengguna memulakan kerja cetakan semasa bergerak, contohnya, ketika dia baru saja ke pelantikan pelanggan. Fungsi cetakan Awan Google juga membolehkan berbilang pengguna mengakses peranti yang sama dari lokasi yang berbeza.
Diperlukan untuk penggunaan perkhidmatan ini adalah akaun Google, yang mana pencetak boleh dibebaskan. Di samping itu, ia juga mungkin untuk membenarkan pengguna yang berbeza.

photo-rumah-pejabat ditubuhkan printer_ID

Model pencetak mana yang sesuai?

Jika anda membeli pencetak baru untuk pejabat di rumah, anda harus memastikan bahawa ia ditandakan dengan sewajarnya untuk menggunakan Cetakan Awan.
Pencetak yang sesuai adalah, contohnya:

  • Model ePrint HP
  • Siri Kodak: Hero, Hero Pejabat, ESP C310, Pejabat ESP 2100
  • Peranti tertentu dari Epson, Canon, Dell, Brother, dll.

Sekiranya model itu mampu Google Cloud Print, ia membawa keperluan penting lain - sambungan tetap ke Internet. Ini penting untuk perkhidmatan yang digunakan sama sekali. Setelah dasar-dasar di tempat, Cetakan Awan boleh digunakan dengan segera selepas mendaftarkan pencetak. Untuk keselamatan, pemindahan data melalui sambungan Internet HTTPS dan akan dipadamkan sebaik selepas dihantar.
Untuk menggunakan perkhidmatan pada peranti mudah alih seperti telefon pintar atau tablet, aplikasi perlu dimuat turun. Variasi adalah aplikasi Google Cetakan Awan yang sama sendiri, yang bebas. Selain itu, alternatif seperti PrinterShare, Print Ease atau PrintCentralPro (iOS) boleh didapati, tetapi mereka kos beberapa euro.

rumah-pejabat-set perabot-dan-pencetak

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

94 − = 86

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: